Stamboom zoeken

Een stamboom zoeken kan tegenwoordig makkelijker online. Veel mensen publiceren hun stamboomonderzoek online en geven daarmee de gelegenheid aan (verre) familieleden om snel resultaat te boeken bij hun eigen onderzoek naar de familie. Soms heeft men geluk, en vindt men een groost stuk van de stamboom. Er zijn diverse plekken op internet waar men kan beginnen met het zoeken naar de stamboom.

Waar kun je het best een stamboom zoeken?

1. Wie was wie?
De website van Wie was Wie geeft een aardig aanknopingspunt voor het zoeken van de stamboom. WieWasWie beoogt historisch en genealogisch stamboomonderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het is een centrale plaats waar men betrouwbare bronnen kan vinden voor historisch persoonsonderzoek. De website biedt ondersteuning bij de zoektocht en biedt de mogelijkheid om de eigen stamboom te bouwen en te delen. En juist in het delen biedt de website weer de mogelijkheid voor anderen om de stamboom te zoeken.

2. My Heritage
My Heritage is een website die de mogelijkheid biedt om met andere gebruikers stamboomgegevens uit te wisselen. Het is tevens een soort sociaal netwerk om in contact te komen met anderen die interesse hebben om een stamboom te zoeken.

My Heritage is een betaalde website; slechts een beperkt deel is gratis beschikbaar. En je zult daarvoor wel moeten registreren. Let ook op dat de gegevens die je op het netwerk deelt, mogelijk worden gedeeld met anderen. Beoordeel zelf of je dat wilt.

3. Genealogie Online en Stamboom Gids
De website Genealogie Online biedt diverse mogelijkheden voor het zoeken en publiceren van genealogische gegevens. De stamboomgids is een Internet voor genealogie, stambomen, familienamen en archieven. Je kunt de uitgebreide collectie stambomen en informatie doorzoeken en downloaden.

4. Meer bronnen via de Genealogie Startpagina
Wie nog meer bronnen en tips zoekt, kijkt ook eens op de Genealogie Startpagina, waar een overzicht van allerlei websites te vinden is m.b.t. genealogie.

Een stamboom online zoeken lijkt eenvoudig, maar let wel op. Het feit dat iemand de gegevens online heeft gezet, wil niet zeggen dat ze juist zijn - en dat zij bij jouw familie behoren. Vergeet nooit de gegevens te controleren bij de bron. En stel 100% zeker vast dat de gevonden stamboom inderdaad behoort tot jouw familie. Dezelfde achternaam is lang geen garantie dat hetdezelfde familie betreft.

Verwijzingen naar genoemde sites



Stamboom zoeken

Een stamboom zoeken kan tegenwoordig makkelijker online. Veel mensen publiceren hun stamboomonderzoek online en geven daarmee de gelegenheid aan (verr… Meer →


Uw eigen stamboom maken

Het begin van een stamboom maken begint met het schetsen / opschrijven van de thuissituatie. U begint dan onderaan de boom met (als u die heeft natuu… Meer →


Familiewapen maken

Iedereen mag een eigen familiewapen voeren. Dit kan het familiewapen van vele generaties terug zijn, maar het kan ook een nieuw familiewapen zijn. Wan… Meer →